Egyező tartalom

» » » » Kínai csirke fűszeres mártással, kínai étel recept

Kínai csirke fűszeres mártással, kínai étel recept

 
Pekingi szószos csirke kínai étel recept

A http://www.olcso-receptek.blogspot.hu és Zita Mama konyhája bemutatatja a kínai ételeket kedvelők számára a pekingi szószos csirke receptjét. A pekingi szószos csirke a kínai kaják egyik alap étele a szezámmagos csirke és az illatos omlós csirke után. Nagyon hamar elkészíthető, maximum 10 perc, ízletes és csupa olyan összetevőből áll, ami egészséges. Pirított rizzsel, vagy sült tésztával nagyon finom. Nézzük, hogyan készül ez a kínai kaja recept:


Kínai csirke fűszeres mártással hozzávalói:

 
Kínai fűszeres csirke hozzávalói

  • 2 db csirkecomb filé, vagy csirkemell filé (a csirkecomb a kínai ételekhez jobban passzol mivel sokkal szaftosabb és ízletesebb. természetesen használhatunk csirkemell filét is)
  • 5-6 nagyobb vöröshagyma (a vöröshagymát pucoljuk meg, majd később megmutatom, hogy hogyan kell felszeletelni)
  • 2-3 evőkanál olaj (ha lehetőségünk van rá, használjunk olíva olajat)
  • 2 evőkanál sós szójaszósz (ahogy azt már a receptjeimben megszokhatták, a TESCO kínálatában kapható sós szójaszószt szoktam javasolni)
  • 1-2 teáskanál chili krém (Erős Pista), nyers chili paprika, vagy szárított chili pehely
  • (ha a szójaszósz elég sós, akkor a só elhagyható)
  • 1 fél teáskanálnyi frissen őrölt színes bors


Hogyan készül ez a kínai étel?


Előkészületek:


1. Készítsük elő a vöröshagymát. Pucoljuk meg, majd egy speciális szeletelési móddal szeleteljük fel a hagymát. A megpucolt hagymát tegyük a vágódeszkára.

Pucoljuk meg a hagymát


2. Majd vágjuk ketté és a lapos felével helyezzük ismételten a deszkára. Majd ismételten vágjuk ketté és nagyobb szeletekre szeleteljük fel.

Szeleteljük fel a vöröshagymát


3. Ezután következhet a csirkehús pácolása. Ha csirkemell filét használunk, akkor nincs más dolgunk, mint az, hogy kb. 2 cm-es darabokra vágjuk fel. Ha csirkecombot használunk, akkor először filézzük ki a csirkehúst, majd szintén daraboljuk fel a húst kb. 2 cm-es darabokra.

Daraboljuk fel a csirkehúst


4. Adjunk a csirkehúshoz bő egy evőkanál szójaszószt és alaposan dörzsöljük bele a húsba. Majd egy fél órán keresztül hagyjuk pácolni a húst. Ha nincs ennyi időnk, akkor hamarabb is elkezdhetjük a sütést, de akkor nem lesz annyira ízletes a hús.

Pácoljuk sós szójaszósszal


Hogyan kell megsütni a csirkehúst?


1. Tegyük a wokot a tűzhelyre és kezdjük melegíteni. Ez egy öntvény wok esetében, több mint 5 percet fog igénybe venni, maximális hőfokon. Majd ha kellőképpen meleg a wok (árasztja a meleget), akkor öntsük bele a 2-3 evőkanálnyi olajat. Úgy öntsük az olajat a wokba, hogy a belső oldalfalán mindenhol egyenletesen legyen olaj. Ha szükséges egy keverőlapáttal locsoljuk körbe.

Melegítsük fel a wokot és az olajat


2. Készítsük a bepácolt csirkehúst a kezünk ügyébe és az összes többi hozzávalót, mivel nagyon gyorsan fognak az események zajlani!

Készítsük elő a bepácolt csirkehúst


3. A húst egy hirtelen mozdulattal helyezzük a wokba, ügyelve arra, hogy a forró olaj, ne fröccsenjen ránk, mert súlyos égési sérüléseket okozhat! Majd pirítsuk a húst kb. 1 percig a legnagyobb hőfokon. Közben egy keverőlapát segítségével folyamatosan forgassuk a húsdarabokat.

Pirítsuk meg a húst


4. A kínai ételek egyik jellegzetes ízesítése következik, ez pedig nem más, mint a chili paprika, vagy chili krém. Adjunk egy teáskanálnyi (vagy kettő) chili krémet (Erős Pistát) a csirkéhez.

Adjunk hozzá chilit


5. Majd a felszeletelt vöröshagymát is adjuk az ételhez. Közben ne feledkezzünk meg arról, hogy folyamatosan kevergetni kell az ételt, mert a nagy hőmérséklet miatt könnyen leéghet.

Adjuk hozzá a hagymát


6. Én a vöröshagymát meg szoktam hinteni egy kis sóval, mert úgy hamarabb megpirul. Ezért egy negyed teáskanálnyi sóval Önök is megszórhatják a hagymát.

Sózzuk meg a hagymát


7. Majd ízesítsük sós szójaszósszal. Mivel a hús pácolásához is használtunk szójaszószt, továbbá a hagymát is besóztuk, így elegendő, ha egy evőkanálnyi édes szójaszószt adunk az ételhez. Ha nincs édes szójaszószunk, akkor használhatunk sós szójaszószt is, de akkor tegyünk egy púpozott evőkanálnyi cukrot is az ételre.

Adjunk hozzá cukrot és szójaszószt, vagy édes szójaszószt


8. Ha van borsőrlőnk, akkor őröljünk az ételre egy kevés színes borsot, ha nincs borsőrlőnk, akkor adjunk az ételhez egy fél teáskanálnyi őrölt borsot.

Borsozzuk meg


Forgassuk át és, ha a vöröshagyma nem engedne elegendő levet, akkor öntsünk rá kb. 1 dl normál csapvizet. Forraljuk össze, kóstoljuk meg, és ha megfelelő, akkor ki is szedhetjük. Pirított rizzsel, vagy sült tésztával fogyasszuk. 



Díszítésként szeleteljünk rá újhagymát vagy metélőhagymát (snidlinget).

Kínai étel receptek kezdőknek


Jó étvágyat az elkészült kínai csirkéhez és jó szórakozást ehhez a kínai kaja recepthez.

«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply