Egyező tartalom

» » » » » » Kínai csípős tésztaleves 10 perc alatt

Kínai csípős tésztaleves 10 perc alatt

 
Kínai csípős tésztaleves recept

A http://www.olcso-receptek.blogspot.hu és Zita Mama konyhája bemutatatja a kínai ételeket kedvelők számára a csípős kínai tésztalevest, mely 10 perc alatt elkészíthető és nagyon finom. Úgy is fogalmazhatnék, hogy hogyan tudjuk hasznosítani a multikban kapható olcsó kínai tésztát és hogyan tudunk belőle 10 perc alatt egy kiadós és nagyon olcsó ételt készíteni? Tehát most egy nagyon finom ámde nagyon olcsó recept kerül bemutatásra. Tartsanak velem!

Kínai tésztaleves hozzávalói 1 személyre:

 
Kínai tésztaleves hozzávalói
 

  • 1 fél sárgarépa (az igazi kínai zöldségszeletelésről később említést teszek)
  • 1 csomag kínai leves tészta (ismételten a TESCO akciós kínálatából származó levestésztát ajánlom, nagyon finom és ezáltal lesz olcsó a receptünk.)
  • 1 evőkanál sós szójaszósz (szintén a TESCO kínálatában kapható sós szójaszószt ajánlom. Olcsó, finom, jó minőségű)
  • 1-2 evőkanál olaj (ha lehetőségünk van rá használjunk olíva olajat, ha nagyon olcsó receptre vágyunk, akkor megteszi a napraforgó étolaj is)
  • 3-4 gerezd fokhagyma (pucoljuk meg, majd a kés lapjával csapjunk rá, préseljük szét és daraboljuk fel)
  • Ízesítéshez: , frissen őrölt fekete bors, ételízesítő (a felsoroltak közül én csak a frissen őrölt borsot használtam, mivel nagyon gazdag íz világgal rendelkezik a szójaszószom)
  • 1 db lilahagyma (a lilahagymát pucoljuk meg, majd vágjuk ketté és hajszálvékony szeletekre vágjuk fel. A hagymát nem fogjuk sem sütni, sem pedig főzni, csak a leves lével forrázzuk, így nagyon vékonyra kell felszeletelni.)


Hogyan kell elkészíteni a kínai tésztalevest?


A kínai ételeknél az előkészületeken van a hangsúly. Maga a sütés, főzés nagyon rövid ideig tart. Ezért minden hozzávalót alaposan készítsünk elő és helyezzük a kezünk ügyébe.

1. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk ketté. Egy adag kínai tésztaleveshez, csak egy fél sárgarépára lesz szükség. Ezt a fél sárgarépát vágjuk 3 egyenlő részre.

Állítsuk a sárgarépát a vágódeszkára


2. Ebben az állapotában vágjunk belőle 10-11 egyenlő szeletet. Lényeges, hogy szép vékony szeletek legyenek. A tésztalevest, nem fogjuk sokáig főzni.

Szeleteljük fel a sárgarépát

3. Majd szedjük ketté, fektessük a vágódeszkára és gyufa vastagságú csíkokra szeleteljük fel. Elsőre, lehet bonyolultan hangzik, de mivel a recept képekkel van illusztrálva, így nem lesz annyira bonyolult.

Szeleteljük fel a sárgarépát


4. A fokhagymát is pucoljuk meg, majd a kés lapjával nyomjuk szét és apró kockákra vágjuk fel. Készítsük a zöldségeket kis tányérkákba a kezünk ügyébe.

Kis tányérkába tegyük bele a zöldségeket


5. A lilahagymát is pucoljuk meg, majd vágjuk ketté és nagyon vékony (milliméter vékony) szeletekre szeleteljük fel. A hagymát nem fogjuk hőkezelni, így fontos, hogy nagyon vékony legyen, mert csak a leves levével fogjuk leforrázni.

Vékony szeletekre vágjuk fel a lilahagymát


Az étel elkészítése:


1. A wokot kezdjük el hevíteni a legnagyobb fokozaton. Ha jó öntöttvas a wok, akkor ez eltarthat akár 5 percig is. Várjunk türelemmel, majd tegyük bele az olajat. Az olajat úgy öntsük a wokba, hogy végigcsurogjon a belső falán. Próbáljuk egy keverőlapát segítségével mindenhol beolajozni a wok belső falát. Majd ha az olaj már enyhén füstölög, akkor mehet bele a fokhagyma, mely kb. 15 – 20 másodperc alatt megsül. Folyamatosan kevergessük és ne hagyjuk, hogy a fokhagyma megégjen, mert nagyon keserű lesz tőle a kínai leves.

Pirítsuk meg a fokhagymát


2. Tegyük rá a sárgarépa csíkokat és kb. 1 percig süssük. Ebben a fázisban sem szabad megfeledkezni a folyamatos kevergetésről. A kínai ételek folyamatos kevergetés mellett készülnek!

Pirítsuk meg a sárgarépát is


3. Ha megpirult a sárgarépa 2-3 dl csapvízzel, vagy ha van kéznél hús alaplé, akkor öntsük fel vele. Ha nem alaplevet használunk, hanem vizet, akkor egy teáskanálnyi ételízesítőt szórjunk rá.

Öntsük fel vízzel vagy alaplével


4. A kínai tésztaleves recept legfontosabb állomásához érkeztünk az ízesítéshez. Adjunk a leveshez egy teáskanálnyi chili krémet (Erős Pistát), ha szárított vagy nyers chili van otthon, akkor azt is használhatjuk.

Tegyünk bele chilit


5. A sós szójaszósz következik, adjunk a kínai leveshez 1 evőkanál sós szójaszószt.

Szójaszósszal ízesítsük


6. Frissen őröljünk rá egy kis feketeborsot. Ha nincs borsőrlőnk, akkor őrölt borsból használjunk egy fél teáskanálnyit.

Borsozzuk a levest


7. Ezután tegyük bele a kínai tésztát. Ha nem szeretjük a hosszú tésztát, akár több részbe is törhetjük a tésztát.

Kínai tészta


8. Főzzük így nagy lángon 2-3 percig. Közben kavargassuk, rázogassuk. És a leves el is készült. A folyamat nagyon gyors, kb. 10 perc alatt elkészül. 

Addig főzzük, míg a tészta megpuhul


Hogyan kell tálalni a kínai tésztalevest?


Egy tésztaszedő csipesz segítségével szedjük ki a tésztát egy mély levese tányérba, vagy csészébe, helyezzük rá a vékony szeletekre vágott lilahagymát, majd a forró leves lével forrázzuk le. 



 
10 perc alatt elkészíthető kínai csípős tésztaleves recept kezdőknek és haladóknak

Jó étvágyat az elkészült ételhez és jó szórakozást ehhez a kínai leves recepthez!

«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

4 megjegyzés:

  1. Nos, ez maximum egy kolis kajának elmegy...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen! Az alap ötelet az volt, hogy hogyan lehet olcsón és gyorsan egy meleg ételt összehozni!

      Törlés
  2. Másik Névtelennek! Van olyan, amikor az ilyen egyszerű ételek nagyon jólesnek. Személy szerint szeretem az ilyen és ehhez hasonló recepteket és köszönöm a bloggernek!
    Bár te biztos Michelin-csillagos séf vagy:)

    VálaszTörlés
  3. Néha jólesnek, szükség esetén ezek a gyorsan készíthető egytál ételek.

    VálaszTörlés