Egyező tartalom

» » » » Grillezett csirkecomb barbecue szósszal

Grillezett csirkecomb barbecue szósszal

 
A legfinomabb grillezett csirkecomb recept

A http://www.olcso-receptek.blogspot.hu és Zita Mama konyhája bemutatja a grillezett csirkecomb barbecue szósszal receptjét kezdők és haladók számára. Ez egy nagyon egyszerű és a hús fajtájából adódóan egy nagyon olcsó recept. Nem mellékes, hogy kb. fél óra alatt elkészül és már lehet is fogyasztani. Frissen, melegen nagyon finom szaftos, de más ételekben felhasználva is isteni, mint például rakott krumplihoz. Tartsanak velem és nézzék meg, hogyan lehet csirkecombot, vagy csirkemellet grillezni bent a konyhában.

A grillezett, sült csirkecomb hozzávalói:

Grillezett csirkecomb hozzávalói


  • Barbecue szósz

  • 4 db nagyobb csirke felsőcomb
  • Ízesítéshez: (ízlés szerint), bors (ízlés szerint) Mivel a barbecue szósz tartalmaz fűszerezést, ezért nem fogunk nagyot hibázni, ha az elején nem sózzuk túl a csirkehúst.
  • 2-3 evőkanál olíva olaj a sütéshez. Ha nincs kéznél olíva olaj, akkor használhatunk normál napraforgó étolajat is.


Hogyan történik a csirkecomb sütése, grillezés?


Mielőtt elkezdenénk a grillezést, előtte készítsük elő a hozzávalókat. Készítsük el a barbecue szószt. Nézzük a lépéseket.

Barbecue szósz, barbecue mártás


1. A fenti link alapján készítsük el a barbecue szószt, vagy vásároljunk barbecue mártást. Előre bocsájtanám, hogy a boltban vásárolt barbecue szósz, köszönő viszonyban sincs azzal, amit mi magunk készítünk, így mindenkit arra bátorítok, hogy készítse el házilag. Egy nagyon egyszerű barbecue készítési recept áll a rendelkezésükre. 



2. Most a csirkecombot fogjuk előkészíteni a grillezésre. A csirkecombot szét fogjuk nyitni, így lapossá válik, egyenlő vastag lesz mindenhol és egyenletesen fog megsülni. Ezt a következőképpen fogjuk elérni:

A csirkecombot fektessük a vágódeszkára bőrös részével lefelé. A csont nézzen felénk, majd a csont mentén végezzünk bemetszést, úgy hogy ne filézzük ki a csirkecombot. (Ha csonttal együtt sütjük a húst, sokkal ízletesebb és szaftosabb lesz a barbecue grill comb). A csirkecomb vastagabb részeinél szintén végezzünk bemetszéseket, így a hús kilapul. Nézzük meg a képen.

Nyissuk ki a csirkecombot


3. Most két lehetőségünk van. 
a, A csirkecombot egy éjszakára sós, borsos vízben a hűtőben pácoljuk. De, ha nincs ennyi időnk, akkor

b, Befűszerezzük a combokat és rögtön sütjük.

Ha tehetjük válasszuk az első verziót, sokkal finomabb a hús, ha előtte egy éjszakát áll a sós, borsos páclében.

Sózzuk meg a combokat mindkét oldalt


4. Ha a második variációt választottuk, akkor következzen a csirkecomb további fűszerezése. Borsozzuk meg ízlés szerint.

Borsozzuk meg a csirkét mindkét oldalt


5. Mivel grillezett csirkéről van szó, így elengedhetetlen a grillserpenyő. (Ha szabadtűzön készül a csirkecomb, akkor pedig grillsütő). Hevítsünk 2-3 evőkanál olajat (lehetőleg olíva olajat) a grillserpenyőben.

Öntsünk olajat a grillserpenyőbe, majd hevítsük fel


6. Ha a grillserpenyőnk felmelegedett (tegyük fölé a kezünket és ha érezzük, hogy már jó meleg), akkor tegyük bele a csirkecombokat bőrös részükkel felfelé. Tekerjük a hőfokot közepesre, majd süssük ezen az oldalt 8-10 percig. 

Tegyük a csirkecombokat a grillserpenyőbe


7. Ha már megjelentek a grillcsíkok a húson, akkor majd lehet fordítani. Próbáljuk a combokat csipesszel forgatni, ilyenkor már nem jó ha megszúrjuk a húst.

Ha megpirult, fordítsuk meg


8. A bőrös oldalán is kb. 10 percig kell sütni. Itt inkább arra figyeljünk, hogy a csirkecomb bőre arany barnára piruljon, mert attól lesz finom ropogós. Lehet, hogy ez 10 perctől is tovább fog tartani, természetesen hőfoktól függ. (A házi csirke, vagy házi tyúkhús sütési ideje sokkal több, így vegyük figyelembe a hús fajtáját.)

Ha a bőre alaposan megpirult, akkor kenjük be a csirkecomb ezen oldalát bőven barbecue szósszal. A széleire is kenjünk belőle, amennyire csak lehet. Majd fordítsuk meg a húst.

Kenjük be barbecue szósszal és fordítsuk meg a húst


9. Így is süssük kb. 5-10 percig. Itt már figyelmesebbek legyünk, mert a barbecue mártás karamellizálódni fog, így könnyen leéghet. Ha egy kicsit sötétebb lesz a színe, attól nem kell megijedni, természetes, hogy grillezés közben a hús kissé megpirul. A pörzsanyagoktól lesz igazán ízletes.

Így kell kinézzen a csirkecomb bőre


10. A bőrös oldalát is kenjük be alaposan barbecue szósszal. Így az egész csirkecomb be lesz borítva, ezzel a finom mártással, majd ezt is rá fogjuk pirítani. 

Kenjük be a bőrös felét is barbecue mártással


11. Ha úgy látjuk, hogy már megpirult, akkor fordítsuk át a bőrös felét is pirítsuk meg. Ez is kb. 5-10 percet vesz igénybe. Itt is figyeljük a karamellizálódást.

Pirítsuk meg alaposan a csirkét


Ha mindkét oldala alaposan megpirult, akkor elkészült a szaftos, omlós és ízletes csirkecomb. Szedjük ki a grillserpenyőből, pihentessük néhány percet és fogyasszuk melegen, friss házi kenyérrel, főt rizzsel, vagy petrezselymes burgonyával.

Grillezett csirkecomb barbecue szósszal egyszerűen és olcsón


Jó étvágyat az ételhez és jó szórakozást a recept elkészítéséhez.

Mihez lehet felhasználni a grillezett barbecue csirkecombot?


Ez egy nagyon sokoldalú sült hús, mivel akár így önmagában is fogyasztható friss házi kenyérrel, akár körettel is fogyasztható, de képezheti egy különálló étel egy részét. Ilyen lehet például a rakott krumpli grillezett csirkecombbal és besamel mártással.

De fogyaszthatjuk gyroshoz is, mint gyros hús.

Szép koronája lehet főzelékeknek, mint például:




«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply