» » » » Tonhalas pizza recept képekkel

Tonhalas pizza recept képekkel

 
Tonhalas pizza recept képekkel

A http://www.olcso-receptek.blogspot.hu és Zita Mama konyhája bemutatja a legfinomabb tonhalas pizza receptet képekkel illusztrálva. A pizza egy olyan étel, melynek csak a képzeletünk szab határt. Sokat kísérleteztem a tonhalas pizzával, mire megtaláltam az igazi olasz tonhalas pizza receptjét. Előkészületekkel és sütéssel együtt is fél óra alatt bőven elkészül. Előre figyelmeztetek mindenkit, ez annyira egyszerű, hogy könnyen rászokhatunk, és utána nem akarunk mást készíteni! Nézzük akkor, hogyan is készül az eredeti olasz pizza:

Hozzávalók 1 pizzához:

 
A tonhalas pizza hozzávalói.



  • 2 evőkanál olaj (lehetőleg olíva olaj, de lehet egyszerű napraforgó étolaj is)


  • 1 db tonhal konzerv 185 g darabolt (lehet sós lépen lévő tonhal, de nagyon ízletes az olíva olajban tartósított tonhal is.)


  • 1 db citrom, vagy lime


  • 1 db nagyobb sűrített paradicsom konzerv 140 g


  • 5-10 dkg reszelt sajt (parmezán, trappista, füstölt, akármelyik megfelelő)


  • 2 teáskanál oregano


  • 2 teáskanál bazsalikom


  • csapott teáskanál őrölt feketebors


  • csapott teáskanál


  • 1 evőkanál cukor (lehet kristálycukor, vagy porcukor)


  • 3 gerezd fokhagyma (reszelve, vagy zúzva)


Hogyan készül az eredeti olasz tonhalas pizza paradicsomos alappal?


Tehát első körben készítsük el a pizzatésztát


A pizza paradicsom alappal fog készülni, így kezdjük is el a paradicsomos alap elkészítését.

1. Egy lábasba hevítsünk 2 evőkanál olajat. Majd pár másodperc alatt pirítsuk meg rajta a fokhagymát. Közben vadul kevergessük, ne hagyjuk a fokhagymát leégni, mert akkor kellemetlen keserű íze lesz, és az nem fog passzolni a tonhalas pizza íz világához!

 
Pirítsuk meg a fokhagymát

2. Ezután bontsuk fel a sűrített paradicsom konzervet és öntsük a fokhagymára, majd kissé pirítsuk meg (1 perc alatt). Közben folyamatosan kevergessük, majd vegyük le a tűzhelyről és adjuk hozzá a többi hozzávalót.

Pirítsuk meg a paradicsomot is


3. Adjunk hozzá egy púpozott evőkanál cukrot. Ezzel fogjuk a paradicsom savasságát és savanyúságát ellensúlyozni.

Adjuk hozzá a cukrot


4. A pizzaszósz következő fűszere a bors. Adjunk a pizzaszószhoz 1 csapott teáskanál őrölt feketeborsot.

Adjuk hozzá a borsot


5. Majd adjunk hozzá 2 teáskanál oreganót, és 2 teáskanál bazsalikomot. Az igazi olasz pizza szószok alapja ez a két fontos fűszer.

Adjuk hozzá az oregánót és a bazsalikomot


Keverjük össze alaposan az összetevőket. Majd 2-3 perc alatt készre főzzük, közben folyamatosan kevergessük, mert ebben az állapotában hamar leéghet, ezért gyenge hőfokot használjunk.

Elkészült a paradicsomos pizzaszósz, pizza alap, most következzen a pizza feltétek elkészítése.

Tonhalas pizzafeltétek:

Hogyan készül a tonhalas pizza? A pizza feltétek



1. Készítsük elő a pizzatésztát, melyet már belenyújtottunk a pizza sütő formába. Majd öntsük rá a paradicsomos pizzaszószt.

Paradicsomos pizzaszósz a pizzatésztára


2. Egyenletesen terítsük el a paradicsomos alapot a pizzán, a széleinél kb. 1 cm-t hagyjunk ki. Ügyeljünk arra, hogy a paradicsomos mártás mindenhol egyenletesen fedje a pizzatésztát.

Paradicsomos pizzaszószt egyenletesen oszlassuk el a pizzatésztán


3. Tegyük rá egyenletesen beterítve a darabolt tonhalhúst. Figyeljünk itt is arra, hogy mindenhová ugyan annyi tonhal kerüljön.

A tonhal egyenletesen legyen elterítve


4. Alaposan mossunk meg egy egész citromot, vagy lime-ot. A két végét vágjuk le, majd szeleteljük fel karikákra. Ezeket a citrom karikákat helyezzük rá a tonhalas pizzára. A citromot nem érdemes lehagyni róla, mert a citrom a halak nagy barátja, az íze nagyon feldobja a tonhalas pizzát. (Amikor elkészül a pizza, megsül, utána ezzel a citromkarikával locsoljuk meg az egész pizzaszeletet, garantáltan isteni lesz!) 

Helyezzük a citromkarikákat a tonhalas pizzára


5. Frissen őröljünk rá egy kis színes borsot. (Ez a mozzanat elhagyható!)

Őröljünk rá egy kis borsot


6. Nagyon enyhén hintsük meg val (erre akkor van szükség, ha a tonhal nincs külön megsózva!)

Ha sótlan a tonhal, akkor sózzuk meg kicsit


7. Most következik a reszelt sajt. Erre egy mértékegység van: minél több annál jobb, de ne legyünk mohók! :-) A citromkarikákra ne kerüljön sajt.

Szórjuk meg reszelt sajttal


8. Közben melegítsük elő a sütőt. Ha van pizzasütő funkció, akkor tekerjük oda, ha nincs, akkor közép hőmérsékleten kb. 180 fokon 10 – 20 percig kell sütni. Folyamatosan figyelgessük! Akkor jó, ha a pizza széle ropogós, de a közepe átsült és puha. Mivel ez egy nagyon vékony, igazi olasz pizzatészta recept ezért nagyon hamar elkészül és kimondottan finom. Így néz ki, mikor megsül:

Megsült a tonhalas pizza


Néhány percig pihentessük, míg kicsit hűl. Addig gyönyörködjünk abban, amit alkottunk!

Tonhalas pizza recept képekkel illusztrálva


Tálalása igen egyszerű. Vágjuk klasszikus pizza szeletekre és szabadkézzel fogyasszuk. 

Jó étvágyat mindenkinek a tonhalas pizzához!

Tonhalas pizza szelet tálalása


Ebben a fázisban érdemes a citrom karikákkal meglocsolni a pizza szeleteket. A tonhal és a citrom, nagyon jó párost alkot. 

«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply