Egyező tartalom

» » » » » » » » Saláta mix vinaigrette salátaöntettel házilag recept képekkel

Saláta mix vinaigrette salátaöntettel házilag recept képekkel

 
Saláta recept képekkel. Olcsó salátaöntet házilag

A http://www.olcso-receptek.blogspot.hu és Zita Mama konyhája bemutatja a vegyes saláta mix vinaigrette mártással (salátaöntettel) házilag recept képekkel illusztrált változatát. Ez egy nagyon olcsó saláta recept, melyet otthon is nyugodtan el tudunk készíteni (kb. 500 Ft-ba kerül az egész). A vinaigrette (ejtsd: vinegret, vinegrett, vinyigrett) egy nagyon olcsó és gyors salátaöntet, illetve mártás. Ez egy nagyon finom diétás étel, mely kb. 5 perc alatt elkészül. A francia konyha egyik legfontosabb alap mártása, öntete. De nézzük, hogy hogyan készül a vinaigrette mártás, vinaigrette salátaöntet? 

A vinaigrette salátaöntet hozzávalói 4 személyre (vegyes salátamixhez):

Olcsó vinaigrette salátaöntet összetevői


  • 1 csomag vegyes saláta mix 150 – 350 g (például: ruccola saláta, vagy rukkola saláta, madársaláta, jégsaláta, flamenco saláta, lollo rosso, lollo bionda, amerikai barna saláta, endívia, vajsaláta, palla rossa, stb.)


  • 10-15 evőkanál olíva olaj (ha tehetjük használjunk olíva olajat, de ha nem áll rendelkezésünkre olíva olaj, akkor használhatunk napraforgó étolajat is, természetesen attól nem lesz olyan finom a salátaöntet)


  • 1 evőkanál mustár (érdemes jobb minőségűt választani, de a hagyományos mustár is megteszi)


  • 1 egész citrom leve (lehet lime leve is, vagy citromlé)


  • 1 teáskanál frissen őrölt feketebors, vagy színes bors 


  • 1 fél csapott teáskanál (ha a mustár az átlagosnál sósabb, akkor negyed csapott teáskanál só is elég lesz a vinaigrette salátaöntetbe)


  • 1 evőkanál kristálycukor, vagy porcukor


  • fél deciliter víz


Hogyan készül a vinaigrette salátaöntet házilag?


1. A salátaöntet elkészítéséhez készítsünk elő egy keverőtálat és tegyük bele az 1 evőkanál mustárt.

Egy keverőtálba tegyük bele az előre kimért mustárt


2. Adjuk hozzá az 1 evőkanálnyi kristálycukrot és egy fél csapott teáskanálnyi sót. (a sót a legvégén még pótolhatjuk, így ne essünk kétségbe, ha elsőre nem lenne elég sós.)

Ízesítsük sóval és cukorral


3. Őröljünk rá feketeborsot, vagy színes borsot.

Őröljünk rá feketeborsot


4. Készítsünk elő egy habverőt és lassan adjuk hozzá a 10 – 15 kanál olíva olajat, közben folyamatosan kevergessük a salátaöntetet. A tökéletes vinaigrette mártás titka, hogy lassan adagoljuk az olajat a mustárhoz, hogy ne csapódjon ki. (Hasonlóan, mint a házi majonéz készítésénél.)  

Lassan adjuk hozzá az olajat, közben kevergessük


5. Csavarjuk ki egy citrom levét. Ennél a salátaöntet receptnél nem szükséges a citrom levét leszűrni, elegendő, ha a citrom magjait eltávolítjuk. Majd lassan öntsük a salátaöntethez, közben keverjük össze.

Öntsük rá egy citrom levét a salátaöntetre


6. Majd öntsünk hozzá fél – egy deciliter vizet (attól függően, hogy mennyi salátaöntetet szeretnénk kapni. persze túl sokat nem szabad hozzáönteni, mert akkor jellegtelen lesz az öntet íze!) Majd ismételten keverjük össze.

Elkészült a salátaöntet


Ezzel el is készült a vinaigrette salátaöntet. Ebben az állapotában frissen rá is önthetjük a saláta mixre, vagy hűtőben tárolhatjuk. 

Ha salátaöntetként akarjuk felhasználni a vinaigrette mártást, akkor egy nagyobb salátás tálba halmozzuk bele a salátát és öntsük le a vinaigrette salátaöntettel. 

Öntsük rá a saláta öntetet a salátára


Majd két kanál (vagy villa) segítségével keverjük alaposan össze, hogy a vinaigrette saláta öntet mindenhol érje a salátát.
  
Keverjük össze a salátát a saláta öntettel


Az elkészült salátát fogyasszuk frissen. Ez egy igazi fogyókúrás saláta recept, de a diétás receptek közé is sorolható. Ha valami finomra vágyik és szeretne egészségesen és olcsón táplálkozni, akkor ezt a saláta receptet ajánlom Önnek! 

Saláta mix vinaigrette salátaöntettel


További saláta receptek:


  • Adhatunk még hozzá pirított gombát is.
  • De akár gazdagíthatjuk fetasajttal, vagy mozzarellával. Ebben az esetben görög saláta szerű lesz az étel. 
  • De ha sült csirkemell csíkokat adunk hozzá, akkor cézársaláta szerű fogást kapunk.



Jó szórakozást ehhez az olcsó és egyszerű saláta recepthez és jó étvágyat az elkészült ételhez!

«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply