Egyező tartalom

» » » » Chilis babos spagetti recept képekkel

Chilis babos spagetti recept képekkel

 
Chilis bab recept spegettivel

A http://www.olcso-receptek.blogspot.hu és Zita Mama konyhája bemutatja a chilis babos spagetti receptjét vegetáriánusok számára. Ez a chilis bab recept (csilisbab recept) igazán közkedvelt a családban. Elkészítése nagyon egyszerű, gyors és természetesen olcsó. Az alapját a hús nélküli chilis bab képezi, mely főtt spagettivel van megspékelve. Nézzük, hogyan készül ez a vegetáriánus étel:

Tehát ez egy vegetáriánus étel recept lesz, mivel a chilis bab (csilis bab) hús nélkül készül, ezt úgy nevezik, hogy Chili Sin Carne. (Ugye a chilis bab darált hússal változata pedig a Chili Con Carne). (Chilis bab angolul szintén Chili Con Carne). Ha Ön mégis a chilis bab húsos változatával szeretné ezt a receptet elkészíteni, akkor itt talál egy jó chilis bab receptet:



Nos, ha Ön vegetáriánus, vagy csak szimplán a fogyókúra a motiváció, akkor ez a hús nélküli chilis bab spagettivel, nagyon elnyeri majd a tetszését. Ne gondolkozzon azon, hogy mit főzzek ma, mert ebbe a receptbe biztos bele fog szeretni. Miért? Mert ez a recept kezdők számára lett kitalálva, egyszerű, olcsó és pillanatok alatt elkészül, nem mellesleg istenien finom. 

Hogyan készül a chilis bab spagettivel?


A chilis bab hozzávalói 8 személyre:

 
Chilis bab hozzávalói

  • 1 db chilis babkonzerv és 1 db paradicsomos babkonzerv
  • 1 db kukorica konzerv (öntsék le a sós levét, az nem fog kelleni a chilis babhoz)
  • fél csomag spagetti
  • 1 nagyobb vöröshagyma (megpucolva és apró kockára felvágva)
  • 5-6 gerezd fokhagyma (megpucolva és apró kockára vágva, vagy reszelve, vagy préselve)
  • 2-3 evőkanál étolaj (ha lehetőségünk van rá, használjunk olíva olajat)
  • 1 teáskanál chili paprika (Erős Pista, vagy chili pehely)
  • Ízesítéshez: , 1 csapott teáskanál őrölt bors, negyed teáskanál cayenne bors (opcionális, elhagyható), 1 teáskanál bazsalikom, 1 teáskanál oregano, 1-2 evőkanál őrölt pirospaprika, ételízesítő.
  • Tálaláshoz reszelt sajt   


Chilis babos (tészta) spagetti elkészítése:


Mielőtt elkezdenénk a chilis babos spagetti elkészítését, főzzük meg a spagetti tésztát. Ha meg szeretné tudni, hogyan kell spagettit főzni, anélkül, hogy összeragadna, olvassa el erről szóló receptünket itt: 



1. Tegyünk fel egy nagyobb edényben vizet főni, közben adjunk hozzá bőven sót és 1-2 evőkanál olajat. Majd mikor már forr a víz, törjük ketté a spagettit és tegyük a vízbe. Főzzük addig, míg meg nem puhul, majd szűrjük le. 

Főzzük meg a spagettit


2. Míg fő a spagetti tészta, addig foglalkozzunk a chilis babbal. Készítsük elő a hozzávalókat. Először pucoljuk meg a fokhagymát zúzzuk szét a kés lapjával, majd szeleteljük apró darabokra, vagy le is reszelhetjük, de akár fokhagyma nyomó segítségével, ki is préselhetjük. Majd készítsük egy kis tányérkába. Ugyan így járjunk el a vöröshagymával is, csak a hagymát pucoljuk meg és apró kockára szeleteljük fel.

Készítsük elő a fokhagymát és a hagymát


3. Egy edényt készítsünk elő, amiben el fog férni a chilis bab és a spagetti is. Először a chilis babot fogjuk elkészíteni. Tehát, mint ahogy azt már mondtam ez egy hús nélküli chilis bab lesz, így az eljárás ugyan az, mint egy chilis bab recept esetében.

Hevítsünk 2 evőkanál olajat, majd, mikor már elég forró, tegyük hozzá a fokhagymát és 20-30 másodperc alatt pirítsuk meg, közben folyamatosan kevergessük. Ha megég a fokhagyma keserű lesz és akkor nem lesz finom a chilis bab.

Pirítsuk meg a fokhagymát


4. Ha a fokhagyma megpirult, adjuk hozzá a kockára vágott vöröshagymát is, majd azt is kezdjük el pirítani.

Pirítsuk meg a hagymát is


5. A chilis bab, akkor lesz igazi chilis bab, ha kissé csípőssé varázsoljuk, ennek érdekében legalább egy teáskanálnyi chilit, vagy Erős Pistát adjunk a chilis bab alaphoz. (A csípősség kialakításánál vegyük figyelembe azt, hogy a chilis babkonzervünk is csípős!)

Adjuk hozzá a darált chilit


6. Én ebben a fázisban teljesen minimálisra állítom a hőfokot, hogy a különböző fűszerek ne égjenek meg. A chilis bab alap következő fontos fűszere az őrölt pirospaprika következik. Adjunk hozzá 1-2 evőkanál édes nemes őrölt pirospaprikát.

Fűszerezzük őrölt pirospaprikával


7. Adjunk hozzá egy csipetnyi t és ételízesítőt. A sózást érdemesebb a végére hagyni és akkor beállítani a végleges sós ízt. Most csak azért teszek rá sót, hogy a hagyma kissé összeessen tőle, így jobban pirul.

Fűszerezzük sóval, ételízesítővel


8. A chilis bab recept következő fűszere, az őrölt bors. Ha van lehetőségünk, frissen őröljünk rá borsot és ha van otthon színes bors, akkor azt használjuk.

Borsozzuk a chilis babot


9. És ugye a klasszikus görög paradicsomos és babos receptek nélkülözhetetlen fűszere az oregánó. Adjunk a chilis bab alaphoz 1 teáskanálnyit.

Fűszerezzük oregánóval


10. Hasonló íz világot képvisel a bazsalikom is, így a chilis bab recept elhagyhatatlan fűszere. Adjunk a bazsalikomból is egy teáskanálnyit a chilis bab alaphoz.

Szórjunk rá bazsalikomot


11. A fűszereket alaposan keverjük el, pár másodpercig pirítsuk (15-30 másodperc), majd öntsük hozzá a chilis babkonzervet és a paradicsomos babkonzervet. Majd forraljuk fel.

Adjuk hozzá a babot


12. Míg várjuk a forráspontot, addig egy tüzes chilis bab fűszert adjunk hozzá, ami nem más mint az őrölt cayenne bors. Egy késhegynyi bőven elég belőle. Ez egy igazán tüzes fűszer, a chilis bab igazán izgalmas lesz tőle.

Adjunk hozzá egy késhegynyi cayenne borsot


13. Ezután a chilis bab alaphoz adjuk hozzá a lecsöpögtetett csemegekukoricát. A kukorica főzési ideje, itt nem lényeges, mivel konzerv kukoricáról van szó. Egy kisebb konzerv bőven megteszi. Persze ez ízlés kérdése, aki több kukoricával szereti a chilis babot, ők tehetnek bele többet is. De én szeretem, ha a bab, kukorica aránya kettő az egyhez.

Adjuk hozzá a kukoricát


14. Körülbelül 15 – 20 percig főzzük közepes lángon, míg a chilis bab leve kellően besűrűsödik és az ízek alaposan összeérnek. És mivel ez egy hús nélküli vegetáriánus csilisbab, így a folyamat ezzel le is zárul. Nem marad más hátra, mint a spagetti színre hozása. Nézzük.

Forraljuk össze a chilis bab alapot


15. Az előzőleg megfőzött és leszűrt spagettit a chilis bab alaphoz adjuk. Az elején azért mondtam, hogy olyan edényt válasszunk, amiben minden el fog férni. Ha esetleg ránézésre kicsinek tűnne az edényünk, akkor még most van lehetőségünk nagyobbra cserélni.

A chilis bab alaphoz adjuk hozzá a spagettit


16. Alaposan összekeverjük a chilis babot a spagettivel, majd 5-10 percig gyenge hőfokon összefőzzük. Figyeljünk arra, hogy az alja ne kapjon le. Ha a chilis bab alapunk túl sűrűre készítettük volna, egy kis hús alaplével, vagy normál csapvízzel hígítsuk.

Forraljuk össze a spagettivel


17. Kóstoljuk meg, állítsuk be a végső ízeket, majd tálaljuk az ételt. Nagyon gusztusos, ha ez a vegetáriánus chilis bab spagetti kombinációt egy kis reszelt sajttal feldobjuk. Illetve nagyon finom, ha néhány szelet paradicsomot is adunk az étel mellé. Nem csak díszíti a chilis babos spagettit, de nagyon jól passzol az íze is. Számomra nagyon ízletesek ezek a babos, kukoricás ételek.

Chilis babos spagetti


Jó szórakozást, ehhez a fúziós mexikói és olasz ételhez. És jó étvágyat az elkészült chilis babos spagettihez!


Hogyan lehet még elkészíteni ezt a chilis bab receptet?


  • Most ezt a chilis bab receptet bent a konyhában készítettük el, de egy szinttel magasabbra emeli, ha a chilis bab bográcsban készül, kint a szabad tűzön. Természetesen abban az esetben is el tudjuk készíteni vegetáriánus alapszabályok szerint, de a füstös íz, az sokat dob az ételen. Így aki teheti készítse el bent a konyhában ezt a receptet, majd kint a szabadban bográcsban, majd döntse el, hogy melyik a jobb. Természetesen az időjárás és az évszakok, nem minden esetben engedik meg ezt nekünk.


  • A másik alternatíva, mikor elhagyjuk a paleo és vegán szabályokat és hússal készítjük a chilis babot, majd úgy adjuk hozzá a spagettit. Ebben az esetben a mexikói chilis bab recept alapján kell eljárjunk. Nos az sem rossz. Továbbá a chilis bab darált hússal kombinációt, ugyan úgy kint bográcsban is el tudjuk készíteni. Megjegyezném, hogy a spagettit, azt továbbra is érdemes inkább bent elkészíteni, mert úgy sokkal egyszerűbb.


«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply