Egyező tartalom

» » » Klasszikus Palacsinta recept

Klasszikus Palacsinta recept

Zita Mama palacsinta receptje

A http://olcso-receptek.blogspot.hu és Zita Mama konyhája bemutatja a legegyszerűbb és garantáltan finom palacsinta receptet, illetve a soha le nem ragadós palacsinta tésztát.
Kitűnően alkalmas desszertnek, amikor nincs kedvünk díjnyertes süteményeket sütni. A palacsinta készítése könnyűnek tűnhet, és éppen ezért könnyen el is rontható. A recept tanulmányozásával egyszerűen elkészíthető ez a sokoldalú desszert. 

Hozzávalók 4 személyre:


50 dkg búzaliszt. A biztonság kedvéért átszitálhatjuk, így könnyebb lesz és garantáltan csomómentes
3 tojás, akinek lehetősége van, használjon házi tojást, sokkal finomabb és sokkal szebb lesz a palacsinta színe is
4 evőkanál cukor
csipet só
tej
ásványvíz (természetesen szénsavas)
olaj a sütéshez 
2 evőkanál olaj a palacsinta tésztába

Hogyan kell elkészíteni a palacsinta tésztát?


Ez egy igazán egyszerű és képekkel illusztrált palacsinta recept. Ha betartja a recept utasításait, akkor garantáltan egy tapadásmentes palacsintát tud készíteni. Nézzük a lépéseket:

1. Egy tálba kimérünk 50 dkg lisztet, amelyet a biztonság kedvéért át is szitálhatunk. Ehhez hozzáadjuk a 4 evőkanál cukrot, ami olyan 8 dkg-nak felel meg (1 evőkanál = 2 dkg). Szórunk bele egy csipet sót. 

1. Palacsinta recept: Egy tálba helyezzük a száraz hozzávalókat

2. Ezután a száraz alapanyaghoz hozzáadunk 3 tojást. Ahogy azt már említettem, ha lehetőségünk van rá, használjunk házi tojást. 

2. Palacsinta recept: Hozzáadjuk a 3 db házi tojást

3. Öntsünk hozzá egy kis tejet és habverővel kezdjük el keverni. Minél több tejet teszünk a tésztába, annál ízletesebb lesz. Az a nagyon fontos szabály, amíg tészta állaga nem megfelelő addig csak tejjel szabad hígítani.
3. Palacsinta recept: Hozzáadjuk a tejet és elkezdjük keverni

4. Palacsinta recept: Csak tejjel higítsuk a palacsinta tésztát


4. Ha még túl sűrű a palacsinta massza, akkor adjunk hozzá még több tejet. Akkor lesz jó a palacsinta tésztánk, ha az állaga a krémes tejfölre hasonlít.
5. Palacsinta recept: Akkor jó a palacsinta tészta, ha krémes tejfölre hasonlít

5. Ezután fokozatosan hígítjuk a masszát az ásványvízzel. Keverjük csomómentesre a palacsintákat. Akkor tekinthetjük késznek a palacsinta tésztát, ha az állaga a tejszínre hasonlít. 
6. Palacsinta recept: Ásványvízzel, vagy szódavízzel higítsuk a palacsinta tésztát

6. Adjuk hozzá a szükséges mennyiségű olajat (kb. 2 evőkanálnyit), ettől könnyebb lesz a tésztája és maga a sütése is.
7. Palacsinta recept: Hozzáadjuk az étolajat és elkeverjük

7. Addig keverjük a palacsinta tésztát, ameddig a megfelelő állagú masszát nem kapjuk. Mint, ahogy említettem a tejszínhez hasonló állagot kell elérjük. 
8. Palacsinta recept: a megfelelő állagú palacsinta tészta így néz ki


Hogyan kell sütni a palacsintát?


1. A palacsintasütőbe egy kiskanál olajat öntünk és felhevítjük. 
1. Palacsinta sütése: Felhevítjük a palacsintasütő serpenyőt, pár csepp étolajjal

2. Ha ez elég forró, akkor ezután ¾ merőkanálnyi masszát a palacsintasütő serpenyőbe öntünk és döntsük meg úgy, hogy a beleöntött masszából a serpenyő minden részébe egyenletesen jusson! Nagyon gyorsan kell dolgozni, mert a tészta hamar megsül, és ha nem egyenletesen oszlatjuk el a serpenyőben, akkor nem egyszerre fognak átsülni a különböző részei. 

3. Ha már eléggé megsült, akkor fordítsuk meg egy sütőlapát segítségével. Az ügyesebbek akár fel is dobhatják. Jó móka, amikor a páraelszívón landol a palacsinta! :-)
2. Palacsinta sütése: ilyen a jól átsült palacsinta

4. Ha megsült mindkét oldala, akkor egy laza mozdulattal csúsztassuk a palacsintát egy nagy tányérra. 
Az elkészült palacsinta, betöltve

Ízlés szerint variálhatjuk a töltelékeket. Lehet kakaós, lekváros, túrós, krémes, pudingos. Jó étvágyat kívánok az elkészült palacsintához!

«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply